2019. december 8., vasárnap

WIKIPÉDIA ÖNGÓL

ZIMmERMANN ESZTERGOM 1595.
Éppen egy másik blogbejegyzést írtam a történészi hamis Óbudával kapcsolatban, amikor megakadtam ennél a képnél. Még pediglen azért, mert ezt a Zimmermann Esztergom látképét a Wikipédia közli, méghozzá úgy, hogy Rüsztem pasa fürdőjét a régészeti és helyszíni kutatások alapján, hajszál pontosan be tudták jelölni azon a metszetképen, amit Zimermann készített a harci cselekményekkor 1595-ben Esztergomban.
 

Rüsztem pasa fürdője


És mivel a digitális műholdkép a gépünkön van, így rögtön a Rüsztem fürdő helyét már láthatjuk is ugyanazon a helyen, ahol a metszetkép is mutatja. Egyébként imádom ezeket a hiteles rajzokat a csodás várainkról, és Óbudán kívül azért szeretem még nagyon Esztergom metszeteit nézegetni, mert láthatjuk a képeken azt a Szent Tamás hegyi prépostságot,
CSÁSZÁRI ZÁSZLÓ SZENTTAMÁS HEGY
amit a nagyokosok által agyonsztárolt, számukra 3 D videókat gyártó Pazirik nevű társaság, egyszerűen elfelejt ábrázolni az esztergomi várnál, és úgy csinálnak, mintha sosem létezett volna még a hegy sem. 

Úgyhogy van ám gond bőven agyasoknál a toronyban!
 
ESZTERGOM MŰHOLDKÉP

Tehát az értelmesebb olvasók, és talán történészek számára is rögtön bebizonyosodik, hogy Zimmermann ábrázolása hiteles Esztergomban! Mit jelent mindez Óbuda vonatkozásában? Elárulom: ez azt jelenti, hogy ha Zimmermann ábrázolása Esztergomban hiteles, (márpedig az!) akkor Óbuda ábrázolása is hiteles, de bizony nem a Zichy főtérre, hanem a Csillaghegyre, ahol ténylegesen Óbuda városa létezett! Laszlovszky József és Kanyó Ferenc már csak egymásnak tudják bemesélni, hogy az a császári rajzoló, aki Esztergomban hiteles látképet készít, az mire lehajózik Óbudához már elfelejt rajzolni és ott már csak "idealizált" képet készít Óbudáról. Ez az erőltetett történészi tévképzet már valóban a vicc kategória a tanár úrtól, és egyes történészektől. Ezen az oldalon lehet részletesen több példát is látni-olvasni arra vonatkozóan, hogy Zimmerman császári rajzoló, teljesen hiteles és valósan pontos ábrázolásokat készített. A történészek dogmája pedig, ami egyben Wikipédia dogma is, az akkor derül ki, amikor utánakeresünk Óbuda vár vagy Óbuda prépostság
ÓBUDA A CSILLAGHEGYEN DILLICH
történelmének a szócikkek közt és sehol nem látjuk az Óbudát ábrázoló középkori látképeket! Ez pediglen azért van, mert a józanabb és értelmesebb olvasók rögtön kiszúrnák a Wikipédia Óbudával foglalkozó történelmi oldalakon, hogy a Zichy főtér területén nincsen hegy! Hibásak az óbudai szócikkek is a Wikipédián, mert a történészek tudománytalan feltevésekkel és elképzelésekkel légvárat gyártottak, ami mára már kidurrant, ám ezeket a tévképzeteket, a másodlagos dogmákat használja még forrásként napjainkban a Magyar Wikipédia bürokratikus társasága is. 

                                                                          Egyed Zoltán Pajzsvivő

ZIMMERMANN: A MAGYAROK MENEKÍTÉSE ÓBUDÁRÓL

ZIMERMANN 1595. ÓBUDA VÁROSA MEGYEREN AZAZ A MAI CSILLAGHEGYEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ÓBUDA VÁRA BÉKÁSMEGYEREN! Miért állítanak valótlant a BTM régészei Óbuda és a főváros múltjával kapcsolatban? Miért tanítanak valótlant a történész tanárok? Kiknek az érdeke a több évtizedes tévedések további előadása és tanítása? A hivatásos oldal szamárcsapása egy hamis történelmet gyártott Magyarország fővárosáról Óbudáról, és mindez ma már csak hazug történész dogma!