2024. május 1., szerda

NYÍLT LEVÉL A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA-TÖRTÉNETTUDOMÁNYI INTÉZET BÖLCSÉSZETI KUTATÓKÖZPONT SZÁMÁRA

Oven azaz Alt Ofen-Ó-Pest a mai Főtér a szigeten. Sicambria-Óbuda városa pedig a Rókahegyen!


Nyílt levél a Történettudományi Intézet - Bölcsészettudományi Kutatóközpont "tudományos"munkatársai számára, és kifejezetten Bácsatyai Dánielnek! 

Azért, hogy jobban megértsék és átlássák, hogy mekkora bődületes nagy hibát vétettek, és belássák a tudománytalan és népbutító tevékenységüket, amit az MTA-val takarózva műveltek Óbudával. Etzelburg azaz Attila városa azaz Sicambria azaz Óbuda préposti és királynéi vára-városa a bekeretezett területen található! Odamegyünk nemsokára, Május negyedikén kirándulni. Szerintem úgysem jártál még Sicambriában-Óbuda városában Bácsatyai, úgyhogy szeretettel várunk, nem csak téged, hanem az egész Várostörténeti Atlaszos csapatot, a tudós bölcsészeket, akik a középkori szigetre fantáziálják Óbuda városát. Gyertek el, bújjatok elő, mert ezt már eltoltátok, de nagyon! 
Óbuda városa sosem volt a Főtéren, mert az az Árpád-korban és a középkorban is sziget volt, mint képünkön látható! Ráadásul a tatárjárás előtt e területet OVENNEK-Ó-Pestnek hívták!
 

A Zichy kastély Főtérre nyíló kapujában lévő gótikus egyház azonosítása, melyet dilettáns történészeink Óbuda város prépostsági templomának fantáziálnak. E templom neve valójában Ecclesia Omnium Sanctorum a Mindenszentek tiszteletére rendelt egyház, mely Jeneo területén, pontosabban Új-Jenő területén a szigeten létezett, mint a videóban is látható a helyrajzi azonosítás!

A Budapesti Történeti Múzeum és Óbudai Múzeum munkatársai számára is ingyenes továbbtanulási lehetőség!


Az idei Sicambria terepbejárást az óbudai Múzeumnál kezdjük, és meglátogatjuk a múzeum kiállítását, és történészi téveszmeterjesztését az egykori szigeten. A belépés ingyenes!
Ezúttal első alkalommal, megismerjük a történészi hamis Óbuda, a Főtér-Révjenő és Pest-Újbécs környezetét és valós történelmét is a helyszínen. A legújabb kutatási eredményeket, melyet hiteles oklevelek és látképek, műholdas képátfedések, és történelmi-vízrajzi rekonstrukciók igazolnak.
Találkozóhely 11.00 itt:


Az Óbudai Múzeum igazgatója számára átadunk egy tájékoztató tanulmányt, helyrajzi azonosítással, és a petíciónkat, melyben arra kérjük őket, hogy ne vezessék félre a történelem iránt érdeklődő embereket a történész dogmákkal. Aztán a résztvevők megismerhetik a mai Főtér valós történelmét, a szigeten lévő révközpontot, melyet Révjenőnek hívtak, a tőle délre lévő Ó-Pest várával-Novi Castri Pestiensissel 


együtt a Kálvin közben, amit később az Óbuda-Sziget-Szűz Mária Szigeti Újbécs várának is hívtak. Révjenőn megtekintjük a szigeti Szent Mihály arkangyalról elnevezett premontrei prépostsági templom helyét és a közelében az Ecclesia Omnium Sanctorum a Mindenszentek tiszteletére rendelt gótikus egyház helyét, melyet Az Óbudai Boldogságos Szűz Mária szigete apácái igazgattak. És megnézzük a szigeti kolostorokat is, melyek történészi azonosításával is súlyos problémák vannak. Az Árpád-kori Pest domonkos kolostorát, és a Szűz Mária szigeti klarissza kolostort.

A békásmegyeri hegyoldalban lévő Óbuda városát-Sicambriát, sorozatosan az egykori szigetre, a Zichy Főtérre hamisítják történészeink. A szigeten lévő épületeket, a hegyoldali Sicambriában található épületeknek adják elő történészeink, és az Óbudai Múzeum vezetősége. Ez ellen a demagóg és tudománytalan rögeszme terjesztés miatt tiltakozunk az Óbudai Múzeum vezetőségénél.
A találkozóhely közelében parkoljon, aki kocsival érkezik, mert autóval megyünk tovább! A tömegközlekedéssel érkezőket elosztjuk a kocsikba a nap további programjaira menet.
További program:
Áttekintés Sicambriába, a hegyoldali Óbuda város területére.
Óbuda északról készült látképeinek, és a középkori Duna-meder megtekintése a békásmegyeri Kálvária Domb irányából, parkolás itt:


Szikán-hegy Sicambria-Attila vára- Préposti vár-Sicambria mező Pazanduk-Szent János keresztes vitézek Szentlélek kórháza-Felhévíz Calida Aqua gyógyvizeken működő malmai-Krumhelt ferdeye-az óbudai Fehéregyháza és Árpád fejedelem sírhelye-Kántorfoka patak
Királynéi vár és sicambriai klarissza kolostor-Három-forrás. Hegyoldali véd-művek, 4 méter széles falak Békásmegyer oldalában.
Óbuda városának külső, északnyugati falai
Potentiana- azaz a Szent István által naggyá építtetett Alba Regale azaz Székesfehérvár látképe Sicambria közelében-oda megyünk legközelebb!

Várjuk a "szakértő" bölcsész-történészeket is, sok szeretettel! Bácsatyai Dániel, ez nektek szól, gyertek és a helyszínen magyarázzátok meg amit látunk ! Megtartjuk idén is a szokásos tavaszi terepbejárásunkat a Magna Trója mintájára épített Sicambriában, melyre nagyon várjuk az MTA Történettudományi Intézet - Bölcsészettudományi Kutatóközpont munkatársait, legfőképpen azokat, akik az Óbuda Várostörténeti Atlasz 9. számú kiadványban közreműködtek! Várjuk a Budapesti Történeti Múzeum és Óbudai Múzeum tudományos történész munkatársait, valamint az Acheológia Altum Castrum, és a CEU régész-történészeit is.
Tessék szépen eljönni, és megtekinteni a hegyoldali Óbuda várait és városát Sicambriát.

Figyelem!

Ételről-italról mindenki gondoskodjon magának. Gyereket 12 éves kor felett, kutyát csak pórázzal és szájkosárral lehet hozni. A terep akadályokkal teli hegyoldal, és több esetben szakadék is található. Haladós tempó. Ebédszünetet Pazandukon tartunk. Csak saját felelősségre! A szervező semmilyen felelősséget nem vállal baleset bekövetkezése esetén! A rendezvényen résztvevők jelenlétükkel elfogadják a feltételeket.

Rendezvényünk ingyenes.

Kutatási támogatást és adományt a további munkálatokhoz és Sicambria-Óbuda városának feltárására szívesen fogadunk.

#insulabeatemarievirginis #insulamagnaregis #altofen #ópest #boldogasszonysziget #novicastripestiensi #ecclesiaomniumsanctorum #ecclesiainsulabeatevirginis 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ÓBUDA VÁRA BÉKÁSMEGYEREN! Miért állítanak valótlant a BTM régészei Óbuda és a főváros múltjával kapcsolatban? Miért tanítanak valótlant a történész tanárok? Kiknek az érdeke a több évtizedes tévedések további előadása és tanítása? A hivatásos oldal szamárcsapása egy hamis történelmet gyártott Magyarország fővárosáról Óbudáról, és mindez ma már csak hazug történész dogma!