2019. május 5., vasárnap

A HAMIS ÓBUDAI KIRÁLYNÉI VÁR




TÖRTÉNÉSZEINK HAMIS ÓBUDÁJA



A Zichy főtértől délre, a Kálvin köz 2-4. szám alatt, a református templom pincéjében feltárt romok, nem az óbudai királynéi vár romemlékei, hiszen Óbuda városa-Novi Montis Pestiensis Castrum Buda-PESTHEGYI BUDAVÁR- minden vonatkozó forrás szerint a sziklás Megyer-mai Csillag- hegyen létezett! Az alapjaiban is keresztes lovagvár, amit hivatalból erőszakolnak királynéi várnak, az valójában Insula Beate Marie Virginis, azaz a Boldogságos Szűz Mária Szigetén található. A Zichy főtér területe és környéke, a középkorban még sziget volt! A vár pedig Werner comes palotája, illetve az Óbuda szigeti ! apácák várának is hívják, így tehát az sosem volt Óbuda város királyi vára, sem a királynéi vár. Ezért nem szerepelt egyetlen tanulmányban sem a vár latin neve, ezért nem tudták helyrajzilag azonosítani oklevelekkel vagy látképekkel és ugyanezért nem tudták a "szakértő" történészek ennek a várnak megmondani a nevét.



A HAMIS KIRÁLYI-KIRÁLYNÉI VÁR, AMI ÚJBÉCS TERÜLETÉN TALÁLHATÓ


Budapest történetének okleveles emlékei. Monumenta diplomatica civitatis Budapest. Csánky Dezső gyűjtését kiegészítette és sajtó alá rendezte Gárdonyi Albert I. (1148-1301). (Budapest, 1936.)
Buda, 1268. április 13. Ákos mester budai prépost és Ambrus mester a királyné kápolnaispánja jelentik IV. Béla királynak, hogy élőszóval kiadott parancsa értelmében, a Jenővel szomszédos Újbécs nevű helységnek s az ott levő palotának birtokába a margitszigeti -TÉVES! Helyesen: Boldogságos Szűz Szigete. P’- apácákat beiktatták és hogy az iktatásnak Verner fia Péter fia ellenmondott.

Excellentissimo domino suo et benefactori B [ele] Dei gratia, illustri regi Vngarie, fideles sui et capellani, magister Acus, divina miseratione prepositus Budensis, et magister Ambrosius, comes capelle domine regine Vngarie, inclinationem cum perpetua fidelitate. Excellentie vestre significamus, quod mandatum vestrum, secundum quod nobis viva voce precepistis, personaliter et fideliter sumus exsecuti, videlicet terram Wiubech(!)cum palatio super eadem exsistenti, sicut nobis predictam terram ostenderunt, novis metis erigendo domine Margarete, filie vestre et sororibus de Insula Beate Virginis assignavimus et statuimus, licet contradictores, filium Petri, filii Verneri et servientes suos, habuerimus, qui etiam iniurias intulerunt, quod monasterium Sancte Marié de Insula de predicta terra pacifice gaudere non posset. Quod nostrum fűit, fecimus, vestrum est, sicut maiestati vestre videbitur, conservare. Hoc etiam vobis significamus, quod predicta terra vicina est et adiacet terre monasterii vestri de Yenew et propter hoc utilis est et in posterum poterit esse fructuosa. Dátum Bude, VI
a feria proxima post Pasca.

Kívül: B[ele] Dei gratia illustri regi Vngarie.
Eredetije hártyán, hátlapján viasz zárópecsét töredékével, az Országos Levéltárban »M. O. D. L. 667.« jelzet alatt.
Árpádkori új okmánytár VIII. k. 268—69. 11. 



EZEN A HELYEN VALÓJÁBAN BÉCS VÁRA LÉTEZETT !


1268. április 13. után. IV. Béla király a margitszigeti apácáknak Újbécs s az ott levő palota birtokába történt beiktatását jóváhagyván, a nevezett apácákat az említett helység birtokában megerősíti.

Bela Dei gratia rex Hungarie universis Christi fidelibus presentium inspectoribus, salutem in omnium Salvatore. Ad universorum [noti]tiam harum serie voluinus pervenire, quod cum nos ad provisionem et utilitatem monasterii ecclesie Beate Virginis de Insula regio cum favore invigilare velimus, quandam [terram] nomine Vybech vacuam cum pala[tio] super eadem existenti dicto monasterio de Insula duximus conferendam. Sed, quia de ipsius terre qualitate et quantitate nobis ad plénum non constabat, misimus ad dictam terram magistrum Acus prepositum Budensem et magistrum Ambrosium comitem capelle domine regine, karissime consortis nostre, dilectos et fideles nostros, qui postmodum in suis litteris nobis rescripserunt, quod ipsa terra vacua esset et vicina terre ipsius monasterii, Yenew vocate, et eandem cum palatio in ipsa terra existenti predicto monasterio statuissent de precepto nostro et mandato. Nos itaque asignationem ipsius terre factam per magistrum A[cus] prepositum et magistrum Ambrosium prefatos ratam habentes atque firmám, ipsam terram, quemadmodum magister A[cus] prepositus et magister Ambrosius prefati asignaverunt, eidem monasterio Beate Virginis dedimus, contulimus et donavimus perpetuo possidendam. Dátum ab incarnatione Domini anno M°C°C° sexagesimo octavo. 


Eredetije rongált hártyán, hátlapján reányomott viaszpecsét némi csekély töredékével, az Országos Levéltárban »M. O. D. L. 651.« jelzet alatt.
Árpádkori új okmánytár III. k. 181 1. és VIII. k. 192. 1.
Átírta Miklós dominikánus kérésére V. István király 1270-ben, melynek eredetije az Országos Levéltárban »M. 0. D. L. 698.« jelzet alatt.
Árpádkori új okmánytár XII. k. 24. 1. 




BÉCS ÉS A KÁSA !

Hívhatjuk még ezt a Vybech (Wiubech), tehát Újbécs területén lévő várat nyugodtan Bécs-várnak is, hiszen nem véletlen a régről fennmaradt Bécsi út elnevezése az ide vezető nagy útnak. Ugyanezért volt errefelé néző Bécsi kapuja az igazi középkori Óbuda, és a mai Buda(Nev Ofen) várának is. Apropó, ha már a kapukról van szó... Itt ugrik a majom a szódavízbe, vagyis történész a Dunába, hiszen innentől nyeri értelmét a mondás, ami régről való:
" Valamikor, régen, egy tréfás mondás járta Pesten. Hogy Bécsből Pestre, Budára a főtt kását úgy lehet elhozni, hogy Pesten, Budán még melegen ehessék". Persze, hogy találós mondás.
Valóban az, mert elmagyarázza, hogy a mai Budához és Pesthez is közel, de mégsem túl közel található az Árpád-kori település, ahol a középkor folyamán is komoly építkezések történtek.





FERDÍTÉSEK NAPJAINKBAN A HIVATALOS OLDALTÓL

Az internet tömve van a hivatalos oldal dogmáival, a végletekig idealizált történész Óbuda, a Zichy főtér történelmének elferdítésével. 
A történész szamárcsapásban tévelygő ön és közámító "szakértők" interneten fellelhető tanulmányai még meggyőzőék is lehetnének, az önálló gondolkodásra képtelenek körében. A történészek tanulmányait és a feltárási dokumentumokat átolvasva azonban a figyelmesebb embereknél "kiugranak a hiányzó részletek" Az Óbudai Múzeum vezetősége és munkatársai sorozatos "régészeti sétával" csapják be, az óbudai történelem iránt érdeklődő embereket. Ez a tevékenység a múzeum munkatársaitól, már nem csak tudatlanság vagy simán tévedés és a történetírói dogmák tovább erőszakolása, hanem alapjában értelmetlen hazugság.
El is magyarázom, hogy miért fogalmazok ilyen nyersen, de én legalább az igazságról írok, többek közt az emberi oldaláról napjaink történéseinek is, hiszen csak így érthető összességében az, amit a hivatalos oldal művel ez ügyben. 

TÖRTÉNÉSZ HAMIS KIRÁLYNÉI VÁR AMI VALÓJÁBAN A SZIGETI APÁCÁK VÁRA



PILIS VÁRMEGYE MAGYAR KATOLIKUS LEXIKON


Ha az igazságra vagyunk kíváncsiak nézzük meg az okleveles forrásokat.

Bártfai Szabó László: Pest megye történetének okleveles emlékei 1002-1599-ig. (Budapest, 1938.)

HOGY HÍVJÁK MÉG EZT A VÁRAT?

És nézzük meg azt a hiteles forrást, aminek részletei sem lettek feldolgozva: 



A Katolikus Lexikon jól tudja, a mi dogmatikus történészeink tévednek, hiszen a Református templomnál lévő várat a Drugethek is birtokolták. Drugeth Vilmos nádor-várispán a Pest-hegyen(mai Csillaghegy) lévő Új vár ispánja, és saját palotája Óbuda Ékességes(Leporum) Szigetén(Insula) található, azonban ez a vár sosem volt Óbuda városban, és ezáltal sosem volt Óbuda város királyi, sem királynéi vára!


https://library.hungaricana.hu/hu/view/KozMagyOkmanytarak_Codex_Diplomaticus_Index_1866/?query=Ujbech&pg=481&layout=s

WERNER COMES ILLETVE A SZIGETI APÁCÁK VÁRA
A történetírói téveszmék és történészeink szamárcsapása eltüntette a középkori valós Óbuda városát, és majdhogynem a Boldogságos Szűz Szigetét is, az ott lévő Újbécs településével és Bécs várával együtt. Elferdítette a mai Buda és mai Pest, és a dunai szigetek valós történelmét is, ugyanakkor pedig káoszt okozott a budai oldal teljes történelmi topográfiájában, ezért jelenleg térképeink egyes helynevei is alapjában tévesek.


BECH VÁRA, AMI NEM A KÖZÉPKORI ÓBUDA VÁROS TERÜLETÉN TALÁLHATÓ  Kép: Pazirik Informatikai Kft

Történészeink dogmái azonban immár elbuktak Óbuda városával kapcsolatban. Nemhogy a királyi-királynéi várat, de egyetlen épületet sem tudtak megtalálni a városból, hiszen Óbuda városának földrajzi helyzetét sem tudták hivatalból még azonosítani, pedig idén már 2019-es évben járunk. Ez önmagában így világraszóló botrány, azonban talán kissé vigasztaló lehet, hogy Újbécs területe, Werner gróf, illetve a szigeti apácák vára, vagyis Bécs vára immár napvilágot látott, és nem tűnt el nyomtalanul. Jelenleg tehát annak kell örülnünk amink van, azért is van BÉCSÜNK !    :) 
De azért valamit nem szabad elfelejtenünk, minden követ meg kell mozgatnunk a fejedelmi központ, Sicambria-Óbuda város királyi várainak feltárása érdekében, ez a jövőbeli kötelességünk!


ÓBUDA VÁROSA A CSILLAGHEGYEN !



                                                    Egyed Zoltán Pajzsvivő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ÓBUDA VÁRA BÉKÁSMEGYEREN! Miért állítanak valótlant a BTM régészei Óbuda és a főváros múltjával kapcsolatban? Miért tanítanak valótlant a történész tanárok? Kiknek az érdeke a több évtizedes tévedések további előadása és tanítása? A hivatásos oldal szamárcsapása egy hamis történelmet gyártott Magyarország fővárosáról Óbudáról, és mindez ma már csak hazug történész dogma!