2017. augusztus 26., szombat

ÓBUDA BOTRÁNY !

ÓBUDA VÁROSA A CSILLAGHEGYEN!


BULVÁR HADMÉRNÖKI RAJZOK?

Van a régészeknek egy szépen összedolgozó társasága, akik folyamatosan azt próbálják bemagyarázni az Óbuda történelme iránt érdeklődő embereknek, hogy a hadmérnöki rajzok "csak képzelgések és nagyítások, sőt bulvár ábrázolások" Ezek azok a "szakértők", akiknek napjainkban közük van Óbuda történelmének elferdítéséhez és félremagyarázásához. Az érdekes, és egyben a közös bennük( azon-kívül, hogy meghazudtolják az okleveleinket, krónikáinkat, a hadmérnöki rajzokat és a régészeti segédtudományokat) az, hogy mindannyian vezető szerepet töltenek be, valamelyik állami intézményben vagy szervezetben. Hát nem furcsa? A végére azért kiderül, hogy szépen összeérnek a szálak, a "híres elődök" kinevelték maguknak az önálló gondolkodásra képtelen utódokat, akik továbbviszik a történészek szamárcsapását, és ezért bármire képesek. Szemrebbenés nélkül hazudnak, ha kell, és teljesen gyagyásnak néznek mindenkit.








BÁRTFAINAK ÉS HERTÁNAK SENKI NEM SZÓLT GYEREKEK?


Milyen érdekes, hogy a "szakértőink" által idealizáltnak és bulvárnak kikiáltott középkori metszetek képeit próbálta Bártfai Szabó László is a terepre azonosítani. A Zichyék meghamisított területére, a 18.századi térképekre, a középkori hadmérnöki képeket. És nem indult neki kirándulni Óbuda környékén, hogy picit körbenézzen ÉS MEGKERESSE BUDA(PEST Novi Montis Pesthiensis) HEGYÉT. Inkább megerőszakolta azokat a térképeket és területet, amit Kneidinger Zichiéknek készített, a középkori Buda azaz Óbudának hamisított területről. És aztán őutána mit tett Altmann Júlia? Akit egyébként az óbudai feltárások idején már Bertalan Vilmosnének hívnak. NA MIT? Megismételte ugyanazt a hatalmas hibát, amit Bártfai is elkövetett a középkori Óbuda helyrajzának azonosítása során.


NO DE ELVTÁRSNŐ HOL MARAD A HEGY?
BERTALANNÉ TÉVES ÓBUDAI AZONOSÍTÁSI KISÉRLETE A DILLICH HADMÉRNÖKI KÉPPEL

Bertalanné ezen az ábrán azt próbálja mindenkivel megetetni, hogy a hadmérnöki látkép, valahonnan a hajógyári szigetről készült. Tehát mindkét Óbudával foglalkozó történész azon fáradozott, hogy a hadmérnöki rajzokat a terepre igazolja, -azokat a rajzokat, amiket napjainkra már hiteltelennek és "bulvárnak" minősítettek azok az ostobák, akik nem értették meg, egyszerűen képtelenek voltak felfogni és a gondolatmenetben egyáltalán eljutni odáig, hogy 

NEM A LÁTKÉPEKKEL VAN A HIBA, HANEM A TÉVES AZONOSÍTÁSOKKAL! 

BOTRÁNY!

Valóban egy hatalmas botrány, és nem csak azért, mert mindkét látképes azonosítás alapjában téves és valótlan. Botrányos az is, hogy a "félisten" nagy elődök munkáit senki az égvilágon nem rakta helyre, vagy cáfolta meg, senki sem. Azon még vitáztak persze korábban is, hogy melyik épület mi lehetett, vagy éppen mi nem. De aztán úgy gondolhatták, hogy Herta feltárásai majd mindent megoldanak. Pedig nem, egyáltalán nem, és az apró árulkodó részleteket azok tudják csak, akik nagyon figyelmesek, és kitanulták, már a történészek ferdítéseit. Remélem minden kedves olvasóm érti a lényeget. Óbuda városát nem tudták a Zichyék területére azonosítani, sem a látképek, sem az oklevelek alapján! Ez a tény több okból is hatalmas botrány, és szégyen, és lenne még vagy egy tucat egyéb jelzőm rá, és azokra a végletekig buta és korlátolt szakmabeliekre is akik még most is tovább hazudnak. Ahogy pl Buzás Gergely tette legutóbb, az óbudai kiállítás kapcsán, de erre a Történész Szamárcsapás Blog oldalon reagálunk kellőképpen, hogy miként akarja szigetre erőszakolni Óbuda városát, és mennyire nem ismeri ő sem az Óbuda városára vonatkozó hiteles okleveleket. 


A SZÁLAK ÖSSZEÉRNEK!


Egy roppant érdekes tényt találtam még a történészek szamárcsapásához, ami a félreképzést és a szemellenzősség kifejlődését elősegítette. Naná, hogy a csillagokat is képesek még az oklevelek-a látképek-és a krónikáinkkal szemben is lehazudni. Ha azzal dolgoztak együtt, és attól kaptak kiképzést, aki Óbuda történelmében a legnagyobb kárt okozta. Az internet és a Google kereső viszont emlékszik, és az oldalakon és tanulmányokban kibuknak a nevek. ITT rögtön két név is felbukkan, akik Bertalannéval közösen dolgoztak a római katonavárosi részen, és tevékenyen részt vettek a magyar történelem meghamisításában(tudatlanságból-kényszerből, vagy készakarva) Lassányi Gábor, aki az óbudai prépostság köríves falát első világháborús lőtérnek azonosította, a "lépcsőről hegyre tüzelés gyakorlásához" Itt is meg kell jegyeznem, hogy a szakmai szereplésére ezzel rakta fel a koronát,( a markolóval szarkofágtörést leszámítva) úgyhogy azonnal Schönvisner díjat érdemel,mert ez ugyanakkora ostobaság, mint azt állítani, hogy a római Aquincum volt Óbuda! A másik szamárcsapásban szenvedő pedig az a Füredi Ágnes, aki a gödöllői látványraktár oldalán már második alkalommal akarta meghazudtolni a hiteles okleveleinket és krónikáinkat, azt erőltetve, hogy Eczelburg-azaz Óbuda nem létezett! És sajnos ez nem egy rossz vicc, ŐK ezt komolyan is gondolják. Ezért tart itt a történelemkutatás... Bertalannéval közösen dolgozott, és publikált az a Kárpáti Zoltán is, akihez én jóhiszeműen bevittem a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságára, az általam saját zsebből kifizetett talajradar vizsgálat végeredményét. Akkoriban még naivan azt gondoltam, hogy régészeink történelem-szakma szeretetből dolgoznak. Nagyot tévedtem. A PMMI levelét Kárpáti Zoltán írta alá, ami arról szólt, "hogy én fejezzem be a tevékenységem" és a roncsolásmentes talajradaros vizsgálatért kiküldtek nekem egy 25 ezer forintos büntetést. Aztán a további kutatásokért már egy 125 ezres bírságot küldött a hivatal, a bizonyára családi hagyományból feljelentgető Láng Orsolya Aquincumi Múzeum igazgató besúgó miatt, aki ezután még a közösségi oldalán büszkén hirdette, hogy milyen ügyesen jelentett fel engem, és azóta tovább hazudva hirdeti, hogy "a magyar Pompei az Aquincum", ahol a feltárások során sem egy magyar épületet, de még egy kabát gombot sem találtak, ami magyar lett volna.


ALTMANN-KÁRPÁTI


Kedves olvasóm, érted már, hogy miért nem találták meg hivatalból Óbudát és Fehérvárt?


Tehát, a ma Óbudának beállított területre, a hegytetőn és hegyoldalban látható Óbuda városát sehogy sem tudták ráerőszakolni hivatalból, és ezt a tényt, korábban még Bertalanné saját maga is elismerte. Ezzel a ténnyel és azonosításának a problémáival foglalkozunk a következő bejegyzésben.

NAGYON NAGY GONDOK VANNAK



Egyed Zoltán Pajzsvivő 2017. Magyar

2 megjegyzés:

  1. No de milyen fal van a Zichy kastély pincéjében bemutatva? Lehet hogy római partmű, kikötő, dokk, bástya része?
    Polyák István

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Zichy kastély pincéjében a valójában a Boldogasszony ékességes szigeten- Insula Beate Marie Virginis(Insula Magna) lévő a Szent Mihály arkangyal szigeti prépostság található. Az itt lévő prépostsági egyházat azonosította tévesen a Margitszigetre Lux Kálmán. A Zichy Főtér a középkorban sziget volt.

      Törlés

ÓBUDA VÁRA BÉKÁSMEGYEREN! Miért állítanak valótlant a BTM régészei Óbuda és a főváros múltjával kapcsolatban? Miért tanítanak valótlant a történész tanárok? Kiknek az érdeke a több évtizedes tévedések további előadása és tanítása? A hivatásos oldal szamárcsapása egy hamis történelmet gyártott Magyarország fővárosáról Óbudáról, és mindez ma már csak hazug történész dogma!