2014. december 8., hétfő

ÓBUDAI PRÉPOSTSÁG - SZIGETEN VAGY BÁNYÁBAN?

Szigeten vagy agyagbányában volt Óbuda székesegyháza, vagy esetleg mindkét helyen egyszerre?


Óbuda témában nyilatkozó történészeink úgy tesznek, mintha közös tudathasadásban szenvednének. Óbuda prépostság főtemplomát hivatalosan a mai óbudai főtéren azonosították, ma is a beton alatt van, szerintük.. Hogy valójában mi is van a beton alatt arra akkor jöhetnének rá, ha a környezet hidrogeológiájával és a középkori Duna medrével többet foglalkoztak volna. Akkor talán megértenék, hogy Óbuda város főtemploma mint óbudai prépostság nem egy szigeten létezett. A tudathasadásnak azonban két oldala van náluk. Hivatalosan megtaláltnak tekintik a volt Viktória téglagyár bányagödrében az óbudai Fehéregyházát, amit István király alapított(Sic!) Árpád fejedelem sírhelyénél. Tehát a hivatásosok úgy gondolják, hogy e két intézmény két különböző helyen létezett egyszerre. Hogy ez a szamárcsapás kényszer milyen orbitális nagy történész hoax, arra akkor jöhetünk rá ha utánanézünk hogyan is hívták a középkori Óbuda prépostsági templomát az oklevelekben!  

TÖRTÉNÉSZEINK HAMIS ÓBUDÁJA SZIGETEN

E templom megnevezése minden esetben Beate Marie Virginis, rövidítve BMV szerepel, azonban megjelölése Alba Ecclesia ugyanott a regesztákban és minden latin nyelvű oklevelünkben is!
 Az óbudai székesegyház földrajzi területéről nagyon sok pontos helyrajzi leírás létezik.


Ugye már kezdjük érteni, hogy történészeink nem csak minket, hanem még saját magukat is megvezetik e témát illetően...
Ha az 1355-ben készült óbudai határjárás métáit nézegetjük sorban, arra is rájöhetünk, hogy úgy átvernek minket, mint azt a bizonyost a palánkon... azaz erre törekednek még napjainkban is egyesek....
A határjárás métáit hegyek tetején, magasan állították Óbuda királynéi városában!


Az Óbudát ábrázoló hadmérnöki rajzok kivétel nélkül, jól felismerhető hegytetőn, az okleveles források adataival egyezően Óbuda város előhegyén ábrázolják a székes-Fehéregyházát-Óbuda prépostsági templomát! Az 1355-ben készült határjárásban és a kiigazító határjárásokban szereplő prépostság főtemploma hegytetőn található, egyezve Óbuda látképeivel és az összes többi oklevéllel! Tehát az oklevelek igazolják Óbuda látképeit, és ezek természetesen nem a ma ismert főtér környékét ábrázolják!
Megtévedt történészeink azonban azt állítják, hogy a képen látott hegy az az óbudai főtér, a kelet-nyugat kiterjedésű város a magas-fennsíkon pedig a mai óbudai rész. Én meg azt mondom, hogy ne merjék továbbra is megtéveszteni  fővárosunk múltja iránt érdeklődőket! A földrajzi környezet létezik, Aquincumtól észak-nyugatra, a metszetképek arról a területről készültek!


Sicambria városa amit Óbudának hívtak a hegyek tetején létezett!

A végletekig buta történész dogmára pedig az rakja a koronát, ha elolvassuk a határjárásokban leírt Óbuda prépostsági templom nevét. Így hívják: Alba Beate Marie Virginis magyarul a Boldogságos Szűz óbudai Fehéregyháza, ami ugyanúgy nincs a főtéren, mint a Viktória téglagyár bányagödrében sem volt soha!
Egyeseknek ideje lenne felébredni a mély kómából, és észhez térni végre....

Felkis Antal hiteles esztergomi földmérő térképének részlete
Fehéregyháza romjai Óbuda város előhegyén a Csillag hegyen!










KAPCSOLÓDÓ OLDALAK BŐVEBBEN:

2014. 12. Pajzsvivő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ÓBUDA VÁRA BÉKÁSMEGYEREN! Miért állítanak valótlant a BTM régészei Óbuda és a főváros múltjával kapcsolatban? Miért tanítanak valótlant a történész tanárok? Kiknek az érdeke a több évtizedes tévedések további előadása és tanítása? A hivatásos oldal szamárcsapása egy hamis történelmet gyártott Magyarország fővárosáról Óbudáról, és mindez ma már csak hazug történész dogma!