2022. április 9., szombat

MILYEN NAGYMÉRETŰ TEMPLOM TALÁLHATÓ A ZICHY FŐTÉR BETONJA ALATT?



 A CSILLAGHEGGYEL SZEMBEN INSULA BUDENSI-A BOLDOGSÁGOS SZŰZ SZIGETE-ÓBUDA ÉKESSÉGE

Korábbi írásaimban rávilágítottam, hogy az Árpád híd budai hídfőjénél található Zichy tér környéke, sosem volt a középkori Óbuda városa. Lásd az Újbécsre és a Nagy Árokra vonatkozó írásaim! Zichyék telepe nem a Pesthegyi-Óbudára, hanem annak birtokára, Révjenő területére települt rá. És erről okleveleink is vannak, mármint a területről. Révjenő és Újbécs középkori telepét két helyre is azonosították történetíróink, amit aztán a történészek átvettek, és magukévá tettek, de egyik helyen sem sikerült az Insula Beate Virginis (Insula Leporum)-on lévő Reujeneo és Wiubech hatalmas telepét feltárni! Véleményem szerint azonban már feltárták ezt a területet a Zichy Fő tér környékén, de hivatalból negligálták az okleveleket idáig is, és szemet hunytak mindvégig az ellentmondások tengernyi problémája felett. Az oklevelek adataival és történészeink hamis Óbudájának hiányosságaival- pl. Kurszánvár, Egyetem,stb...reggelig lehetne folytatni- és a feltárások hiányosságaival tisztában lévők idáig is tudták, hogy nagyon nagy gondok vannak ezen a történészi hamis Óbudán, a Zichy Fő tér környékén! Ez a jegyzetem is arra szolgál, hogy a hiányosságok megszűnjenek, és minden a helyére kerüljön Óbuda topográfiájában.

SZENT PÉTER ÉS SZŰZ MÁRIA PRÉPOSTSÁG VAGY VALAMI EGÉSZEN MÁS?

SZENT MIHÁLY ARKANGYAL SZIGETI PRÉPOSTSÁG, AMIT BERTALANNÉ ÓBUDA PRÉPOSTSÁGI TEMPLOMÁNAK KÉPZELT

Történészeink manapság is azt erőltetik, hogy a Zichy Fő tér alatt az óbudai prépostság templomai találhatóak. :) Tényleg vicc, főtámogató a TTE. Elsőként azt kell megtekintenünk a műholdas képátfedéssel, hogy mely területen található ez a romemlékünk.

Insula Leporum(ékességes sziget-gyűjtőnév) -Insula Budensi-Insula Beate Marie Virginis szigetén található a középkorban Révjenő gazdag telepe, mely napjainkban az Árpád-híd budai oldalának északi részét, a Fő tér területét jelenti

A Fő tér szigeten található, ezt a szigetet hívták Insula Leporumnak, Insula Budensinek, majd a szigeti klarissza kolostor megépülte után Insula Beate Marie Virginisnek azaz a Boldogságos Szűz Szigetének ! Míg a mai Margitsziget neve, nem meglepő módon, Margitsziget volt. Gyengébb történészek kedvéért: a Mőkus utcai iskola udvarán lévő kolostor a szigeti kolostor, melyet a Boldogságos Szűz Máriáról neveztek el. És pontosan ezért nincs a Margitszigeten női ferencesrendi kolostor! Tehát 1355-ben innét, a mai Perc és Mókus utca sarkától indult az óbudai határjárás, és még véletlenül sem a Margitszigetről! Remélem mindenki számára világos e dolog.

A SZIGETI KLARISSZA KOLOSTOR ÚJBÉCS TERÜLETÉN LÉTEZETT!





CSÁNKY FERDÍTETT, AZ OKLEVÉLBEN EREDETILEG NEM MARGITSZIGET VAN ÍRVA!

Lásd: https://archives.hungaricana.hu/hu/charters/10214/?list=eyJxdWVyeSI6ICIxMjgxLTA5LTIxIn0

A területre vonatkozó oklevelek azonban szintén tartalmazzák a valóságot. Újbécs-Révjenő helyrajzi okleveleiben ugyanis ott van a prépostsági főtemplom neve is. A főtér betonja alatt valójában is egy prépostsági templom található! Ennél a pontnál még azt is gondolhatnánk, hogy ezt állítják történészeink is. Azonban van egy nagyon komoly probléma, ez a főtemplom, nem Óbuda prépostsági temploma, hanem a Boldogságos Szűz Sziget-Insula Leporum, tehát a sziget prépostsági főtemploma! Teljes nevén a Szent Mihály Arkangyalról nevezett, a Boldogságos Szűz Szigetén lévő prépostság.-Insula Budensi- Leporum-Óbuda Ékességes Szigete. A félretanított történészek, akik nagyon okosnak képzelik magukat, és nem olvasgatnak okleveleket bizonyára ilyenkor sikítanak fel, “de-hát az ott van a Margitszigeten”.... Nem, nincs ott, mert Révjenő és Újbécs sincs ott a Margitszigeten! Egy prépostsági főtemplom pedig nem kis méretű kápolna! Tehát a szigeti prépostsági főtemplom miért lett volna kicsi, Óbuda Ékességes Szigetén? Különben ezen kérdésre elegendő egy Google képkeresést elindítani és rögtön kiviláglik, hogy a prépostsági templomok kifejezetten nagyok: https://www.google.com/search?q=pr%C3%A9posts%C3%A1gi+templom&client=firefox-b-d&sxsrf=ALeKk02Ya0qqsdfpborKvozscSN7alrg4g:1584743444935&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwimvOGwjaroAhWDmIsKHZiXCOUQ_AUoAnoECA0QBA&biw=1024&bih=503 A Margitszigetre pedig igazán nagy prépostsági templomot a talajszerkezet miatt sem tudtak volna építeni.Tehát sem Révjenő, sem Újbécs, sem a Szentmihály arkangyal-szigeti prépostsági templom sem volt sosem a Margitszigeten! És ez bizony tény, ahogy az is tény, hogy a vonatkozó oklevelek pontosan Révjenő területén írják a Szent Mihály arkangyal prépostság templomát. A nagy kérdésem pedig még az, hogy Lux Kálmán, a középkori vízrajzi helyzetet nem ismerve, miért erőszakolt a domonkos apácák Szűz Mária kápolnájából, saját kénye-kedvére, Szent Mihály Arkangyal szigeti prépostsági templomot, azt újból felépítve?!

A RÉVJENŐN-A MAI FŐTÉREN ÁLLÓ SZIGETI PRÉPOSTSÁG OKLEVELE


VILLA JENEO-REUJENEO = ZICHY FŐTÉR-Insula Budensi-Szigeti Szent Mihály Arkangyal prépostsági templom!

Ez a prépostsági templom a Kartal-Óbuda-PESTH-hegyi prépostsági- birtokon, a szigeten, már az 1225-évben létezett, tehát a feltáráskor tapasztalt falrészletek is ezt igazolják, és nem pedig azt a történész téveszmét és Bertalanné erőlködését, hogy azon a helyen, a város prépostság templomai találhatóak.


BERTALANNÉ ALAPJÁBAN HIBÁS ÉS TÉVES ÓBUDA AZONOSÍTÁSI KÍSÉRLETE

Ne feledjük el, hogy Bertalanné Dilich hadmérnök látképét is tévesen próbálta a Zichyék majorságához erőltetni, éppen ezért a látképekkel sem tudták azonosítani a Zichy főteret. Ez egy világraszóló botrány, sem oklevelekkel, sem látképekkel nem tudták azonosítani hivatalból Óbuda városát, ám majd egy évszázada azt erőltetik és tanítják, hogy a Zichyék főterén Óbuda városa található! A Szűz Mária prépostság, ami a határjáráskor Fehérnek hívtak az írásokban, minden vonatkozó oklevél szerint Hegyen, méghozzá Óbuda város előhegyének tetején létezett, és a korábbi Szent Péter prépostság köveit használták fel az új prépostsági főtemplom gótikus támpilléréihez, mert közvetlen mellette volt megtalálható, és nem pedig alatta! Nem a korábbi-Szent Péter- prépostsági templomot foglalták bele az újba, hanem Alba Ecclesia királyi monostorát, Fehéregyházát, ahol Árpád fejedelem sírjának ápolására kis-káptalan létesült, ezért hívják a prépostsági templomot az óbudai határjárásban és okleveleinkben is Alba Beate Marie Virginisnek! Korántsem meglepő módon, a hadmérnöki látképeink is csak erről szólnak, ezt ábrázolják! Most jutottunk ismét el egy nagyon komoly fegyvertényhez, amit olvasóim már ismernek. A Zichy főtéren nincs, és soha nem is volt hegy! Egyetlen hadmérnöki rajz sem ábrázolja Óbuda városának a Zichy főtér környékét, az összes rajz és oklevél hegytetőről és hegyoldalról szól! Ezt a hegyet napjainkban Csillaghegynek hívják.


ALBA BEATE MARIE VIRGINIS-A BOLDOGSÁGOS SZŰZ ÓBUDA PRÉPOSTSÁGI TEMPLOMA A CSILLAGHEGYEN

A Fő téren részlegesen feltárt, nagy méretű prépostsági templom tehát Insula Leporum-Óbuda Ékességes Szigetének, Szent Mihály arkangyalról nevezett prépostsági temploma. Ezt a tényt a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont fúráselemzései által készült vízrekonstrukciós térképei és a területre vonatkozó oklevelek is megerősítik. A középkori magas vízállást pedig tanulmányok és régészeti feltárások igazolják. Így tehát az Óbuda városát északról ábrázoló hadmérnöki rajzok igazak, és teljes értékűen hű képet nyújtanak számunkra az adott korszakból.


Egyed Zoltán

LÁSD: Megjelent Schweitzer Ferenc: Tanulmányok a geomorfológia, a geokronológia, a hidrogeográfia és a Marskutatás területéről c. kötete

                                 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ÓBUDA VÁRA BÉKÁSMEGYEREN! Miért állítanak valótlant a BTM régészei Óbuda és a főváros múltjával kapcsolatban? Miért tanítanak valótlant a történész tanárok? Kiknek az érdeke a több évtizedes tévedések további előadása és tanítása? A hivatásos oldal szamárcsapása egy hamis történelmet gyártott Magyarország fővárosáról Óbudáról, és mindez ma már csak hazug történész dogma!