2022. december 19., hétfő

A FEHÉREGYHÁZI KÁNTORFOKA FORRÁS ÉS PATAK SICAMBRIÁBAN-ATTILA VÁRÁBAN

Kutatásom során, Kefír kutyámmal az erdőket járva sokat morfondíroztam magamban. Hogy a fenébe nem tudták az igazi, a valós Óbuda városát helyrajzilag azonosítani? A kérdésemre rögtön választ is adtam magamnak. A római Aquincum félreértelmezése, egy véget nem érő zsákutcába vezette a történetírókat másoló szolgalelkű történészeket. És a téveszmés Schönvisner képzavarát követték, mindenáron Aquincumban kellett nekik Óbudát megtalálni. Most is csak a fejem rázom ezen az egészen, hihetetlen ami történt. Téves földrajzi helyre azonosították hivatalból Óbuda városát! 

MARSIGLI TÉRKÉPE IS AQUINCUM FELETT A CSILLAGHEGYEN JELÖLI BUDA VETUS VÁROSÁT!

Ha egy értelmes országban élnénk, akkor ez a szenzáció már bejárta volna az egész magyar sajtót, aztán meg a világsajtót is. Ha egy tudatos és normális országban élnénk, akkor ezt az ősi sziklavárost a békásmegyeri hegyoldalban, amit a Trójai király Paris és Firankó alapított, már rég feltárták volna! És nem nekem kéne rohangálnom fűhöz-fához, és könyörögni a BTM-nek, hogy tárják fel végre, meg a nemtörődöm óbudai képviselőknek petíciót küldeni, hogy kérvényezzék a terület teljes feltárását. 


A JOBB ÉS A BAL SZÁRNY UGYANAHHOZ A MADÁRHOZ TARTOZIK !

Mikor fogják megérteni ezek a végletekig ostoba és elvakult óbudai politikusok is, hogy ha Óbudáról van szó, akkor nem a rómaiak városa, Aquincum a fő attrakció és különlegesség, hanem a jóval ősibb Sicambria-Óbuda városa! Ha csak egy kis eszük lenne, éppen csak annyi, ami egyáltalán nincs, akkor ezt a várost feltárnák, és özönlenének a turisták! Ugyanis Aquincum jelentősége és történelme is eltörpül Sicambria mellett! Nagy Sándor is birtokba vette Sicambriát, és aztán a hunok pontosan ezért foglalták el ezt a várost, amit Sicambriának hívtak, hogy onnét uralják az akkori ismert világ nagy részét, hasonlóan a Nagy Alexandroszhoz. Árpád fejedelem és csapatai is pontosan tudták, hogy ez a hely Pannónia központi székhelye, székes-Sycan-Bahr-bérces csúcs, a központi vár. Tudták, hogy Attila városába költöznek be, ez az ő jogos örökségük! A nagyon érdekes pedig az, hogy ősi krónikáink a magyar nemzetnek nem Aquincumról, nem a rómaiak városáról szólnak, hanem a hegytetőn és hegyoldalban lévő Sicambriáról. Szó sem esik Aquincumról, még-pediglen azért, mert azt a Duna vastag hordaléka borítja, már a hunok betörése idején! Sicambria és Potentiana-a későbbi Székesfehérvár- közt vívják a sorsdöntő nagy csatájukat, a mai Békásmegyer-Ófalú Tárnokok völgyében, és az felett a Tárnok-mezőn.

Tarih-i Üngürüsz


Üngürüsz igék üzenete az emelkedő nemzethez egy új kor hajnalán 

"Azután Kattar kán Hunor bégjeinek nagyjaival összeült egy nap, és lakomáztak. Közben Szikamberijja székhely helyzetéről kezdtek el beszélgetni. Némelyik bég felkelvén ezt mondta "Ej, Kattar, vajon Szikamberija székhelyet eredetileg melyik nemzet és melyik fejedelem építtette, hogy olyan nagy székhelynek mondják?"

Amikor ezt kérdezték, Kattar fővezér végignézett bégjein, és belekezdett annak a történetnek az elbeszélésébe, hogy Szikamberiját története elején milyen nemzetségből származó és miféle egyén építtette. így szólt:
A régi időkben a tenger partján egy Trója nevű híres és hatalmas vár volt. Azután egy Elejna nevű asszony miatt egy hatalmas ellenség támadta meg, s a várat rontás döntötte és elpusztította. Ezen háború folyamán keletkezett a Tug, melyet a mai hadjáratok alkalmával is hordoznak.
Azután annak a várnak egy padisahja volt, akit Paradisznak hívtak. Ennek a Paradisznak volt egy fia, akinek Firanko volt a neve. Amikor atyja, Paradisz elfoglalta a trónt, Firanko egy csomó katonájával elindult Panonijja tartományába. Ezt a tartományt kellemesnek találták. Széltében-hosszában bejárták azt a vidéket, ettek, ittak, sétálva tették meg az utat.
Egy nap a Duna folyó partján egy hegy tetejére értek, mely Szikara néven volt ismeretes. Mikor erre a pompás helyre néztek, látták, hogy szerfölött kellemes, füves, madárdalos, úgyhogy mindenfelé virággal van díszítve és körös-körül virágdísszel ékeskedik, madarai kellemes dalolással énekelnek.
A kanyargó patakok egyik kerten át a másikba folydogálnak az élet örömére teremtett virágok rózsáskertben (felütött) fejedelmi sátorokhoz (hasonlítanak).
Minden tája különféle gyümölcsökkel tele, minden oldalon színes gyümölcsökben bővelkedik, levegője kellemes, minden tája jól bejárható, áldása [terményei] és kenyere bőséges, úgyhogy minden tekintetben bővelkedő tartomány.
Ezt a paradicsomi vidéket ő azonnal megkedvelte, és megparancsolta, hogy a Szikan hegy tetejére egy hatalmas várat építsenek. Azután egy szerencsés órában felhúzták a várfalakat és tornyokat. Jó ideig dolgoztak, végül is [a vár] készen lett".

A krónikáinkban látható-olvasható tényeket is meghazudtolták és hazudtolják ma is a nemzetellenes történészek.Vastagon jelöltem, és aláhúztam a Sycan-Szikán-Szikara HEGY-TETŐT, mint Sicambria város helymegjelölését krónikáinkban, és Vetus Buda okleveleiben ! Ezért ferdítette el az értetlen Schönvisner a krónikáinkat, és vádolta meg Bonfinit hamisítással, igazából azonban ő hamisított, mert frusztrálta őt, hogy nem lelte meg Vetus Buda városát. Aztán a hamisítót másolta Salamon Ferenc és az első aquincumi igazgató Kuzsinszky Bálint is, aki az Ókori Lexikonban valótlan téveszmét írt Sicambriáról, amikor azt adta elő, hogy Sicambria az a római Aquincum középkori eredetű neve. Ugyanezért, a már kialakult szamárcsapás miatt próbált rádolgozni erre a téveszmére Eckhardt Sándor. Ma meg már a Schönvisneres téveszme, aztán a kommunista oktatás szellemében félreképzett történészek, Kanyó Ferenc-Spekner Enikő és B Szabó János másolják a tényeket elferdítő elődeiket, és Eckhardt ostobaságát akarják újból előadni napjainkban. Továbbra is a római Aquincumot hamisítják a hegyoldali sziklavárosnak, Óbuda városának. Ma is a téveszméket-dogmákat tanítják Óbuda történelmével kapcsolatban az iskolákban! Hivatalból, közalkalmazottként dolgoznak a történelmi igazság ellen. És nem, nem akarják, nem is tervezik feltárni Sicambriát,  Pannónia fővárosát Olyan ez az egész, mint egy soha véget nem érő harc a valós történelmünkért, Óbuda ősi városáért vívott küzdelem. Elmebeteg időket élünk, ez ügyben is.

Ki kellett írnom magamból, ami bennem volt. Nagyon fontos, hogy az összefüggésekkel mindenki tisztában legyen, hiszen most is azon ügyködnek egyesek, hogy a tényeket továbbra is elferdítsék a schönvisneres dogmák érdekében! Úgy látszik minden korszaknak megvannak a maga nemzetellenes történészei! 



VETERI BUDA - ŐSI AKROPOLISZ

A műholdas képátfedés módszeremmel, az Óbudáról készült északi nézetű látképekkel együtt, részletes és alapos terepkutatást is végeztem. És 2012-2013-ban úgy jutottam el a megfelelő helyre, hogy a helyrajzi vonatkozású leírásokat, okleveles adatokat mind pontosan ugyanoda, egyetlen földrajzi helyhez tudtam kötni. A csillaghegyi Rókahegyhez, mint szakrális felső-vár-Etelburg vagy Eczelburg várához ami az én értelmezésemben egy ősi akropolisz. Benne Pannónia legősibb Szűz Mária egyházával, a felső meleg-vizű forrás és kőmeder felett, ahol Árpád fejedelmet is eltemették 907 tavaszán a szakrális helyen, a közvetlen mellette lévő Korcan várával a hegyfok délkeleti oldalán. A Szent János lovagrend, a keresztesek kórházával, ami ugyanazon a meleg-vizű forráson működött, ami valójában patakmalom volt, és a Rókahegy csúcsától indult, hogy a hegy oldalában lévő alsó városba-Vetus Budára vezesse a meleg vizet.

A királyi Boldogasszony kápolna ügyében nyomoztam mostanában, és megint más témát írtam éppen, de abbahagytam, mert teljesen ledöbbentett amit találtam! 


Az 24536. számú oklevél önmagában bizonyíték, hogy a ma tévesen Óbuda városaként előadott Fő-tér és Szentlélek-tér környezete nem Óbuda városát jelenti!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ÓBUDA VÁRA BÉKÁSMEGYEREN! Miért állítanak valótlant a BTM régészei Óbuda és a főváros múltjával kapcsolatban? Miért tanítanak valótlant a történész tanárok? Kiknek az érdeke a több évtizedes tévedések további előadása és tanítása? A hivatásos oldal szamárcsapása egy hamis történelmet gyártott Magyarország fővárosáról Óbudáról, és mindez ma már csak hazug történész dogma!